Los comisarios de la exposición Romanorum Vita exponen en un vídeo en el canal youtube de CaixaTV el porqué de esta exposición.  El vídeo va acompañado dela siguiente inforamción:
"Viatjar en el temps, conèixer com vivien els homes i les dones d'altres èpoques, saber quines eren les seves activitats i els seus rituals, ha estat una fantasia recurrent en la història de la Humanitat. L'imperi romà ha estat un dels des¬tins preferits d'aquesta mena de viatges, un període fascinant que ha inspirat novel•les, pel•lícules i sèries de televisió. D'una banda, ens entusiasma la grandesa i l'opulència de la vida im¬perial. De l'altra, ens commouen els petits detalls que acosten la vida romana a la nostra pròpia re¬alitat i ens fan sentir hereus d'una cultura mil•lenària. La nova exposició de l'Obra Social "la Caixa", organitzada en col•laboració de l'Ajuntament de Saragossa, convida al visitant a passejar per una ciutat romana reconstruïda a partir de descripcions literàries i testimonis arqueològics de 2000 anys enrere per descobrir que els romans no són tan lluny de nosaltres. Romanorum Vita vol ser un nou concepte d'exposició de divulgació històrica pensada per a tots els públics. Porta al visitant a passejar per una ciutat romana, poc abans de la destrucció de Pompeia, l'any 79 dC, en plena època imperial. L'exposició transporta als seus carrers un dia qualsevol: els negocis, la importància de l'aigua, les olors, les formes d'expressió o la religiositat popular, entre d'altres: tot el que formiguejava al voltant dels grans escenaris del senat, el fòrum, els teatres o el circ. Romanorum Vita es presenta per primer cop al públic a Saragossa i posteriorment iniciarà una itineració per diferents ciutats espanyoles.
La mostra Romanorum Vita. Una història de Roma, organitzada i produïda per l'Obra Social "la Caixa" està comissariada per Magí Seritjol, director del festival Tàrraco Viva i Enric Seritjol, president de Projecte Phoenix, Grup de reconstrucció històrica de la Tarraconense. L'exposició es podrà veure a la Plaza del Pilar de Saragossa del 23 de febrer al 7 d'abril de 2011."

0 Comments:

Post a Comment



Entrada más reciente Entrada antigua Página principal